Publikavimo data: 2025-08-20
Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais
"Ratatouille" vadinamas patiekalas atsirado XVIII a. viduryje Nicos apylinkėse ir buvo neturtingų ūkininkų ir valstiečių valgis. Jis buvo kepamas visą vasarą senovinėse to meto krosnyse iš savo žemėje užaugintų produktų ir būtinai pagardinamas rozmarinais, kmynais, mėtomis ir bazilikais. Tradiciškai ratatouille buvo patiekiamas su naminiu sūriu ir alyvuogių aliejumi bei šviežiai iškepta duona.
Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite ne didesniais nei 1 cm pločio apskritimais, o pomidorą supjaustykite pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Česnaką sumaišykite su aliejumi ir druska. Baklažaną supjaustykite tokio pat storio apskritimais kaip ir cukiniją.
Žingsnis 3
Sudėkite visas daržoves vieną po kitos į formą ir ant viršaus užbarstykite česnako, sumaišyto su aliejumi ir druska. Kepkite orkaitėje 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos