Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais

"Ratatouille" vadinamas patiekalas atsirado XVIII a. viduryje Nicos apylinkėse ir buvo neturtingų ūkininkų ir valstiečių valgis. Jis buvo kepamas visą vasarą senovinėse to meto krosnyse iš savo žemėje užaugintų produktų ir būtinai pagardinamas rozmarinais, kmynais, mėtomis ir bazilikais. Tradiciškai ratatouille buvo patiekiamas su naminiu sūriu ir alyvuogių aliejumi bei šviežiai iškepta duona.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
181 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.3/5 (23 bal.)

Žingsnis 1

Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais Žingsnis 1
Cukiniją supjaustykite ne didesniais nei 1 cm pločio apskritimais, o pomidorą supjaustykite pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais Žingsnis 2
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite česnaką. Česnaką sumaišykite su aliejumi ir druska. Baklažaną supjaustykite tokio pat storio apskritimais kaip ir cukiniją.

Žingsnis 3

Skanus ratatouille su sviestu ir česnakais Žingsnis 3
Sudėkite visas daržoves vieną po kitos į formą ir ant viršaus užbarstykite česnako, sumaišyto su aliejumi ir druska. Kepkite orkaitėje 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, daržovių patiekalai, kepti patiekalai, įspūdingas receptas, paprastai, mažai kalorijų, pietūs, vakarienė, baklažanų sezonas, žaliasis sezonas, cukinijų sezonas, pomidorų sezonas, paprikų sezonas, ypatingi receptai, Ratatouille, be įprastų alergenų

Kategorijos