Skanus šakšuka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Skanus šakšuka

Šakšuka - tai patobulinta kiaušinienės versija, kuri yra Izraelio nacionalinis pasididžiavimas. Šakšukos galite užsisakyti bet kurioje Izraelio kavinėje ar restorane. Kiaušiniai kepami pomidorų, aštriosios paprikos, svogūnų ir prieskonių padaže. Šis patiekalas paprastai patiekiamas pusryčiams su duona arba pita duona. Pomidorai padažui gali būti švieži arba konservuoti. Dažnai šakšuka ruošiama su sūriu - šiame recepte naudojama feta.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
65 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skanus šakšuka Žingsnis 1
Sutrinkite svogūną, žoleles ir fetą.

Žingsnis 2

Skanus šakšuka Žingsnis 2
Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir dar kelias minutes patroškinkite.

Žingsnis 3

Skanus šakšuka Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius, cukrų ir troškinkite dar 10 minučių.

Žingsnis 4

Skanus šakšuka Žingsnis 4
Padaže padarykite 3 duobutes ir į jas įmuškite kiaušinius.

Žingsnis 5

Skanus šakšuka Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite sūrį ir žoleles. Kepkite šakšuką, kol baltymai visiškai iškeps.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos