Publikavimo data: 2024-09-17
Skanus šakšuka
Šakšuka - tai patobulinta kiaušinienės versija, kuri yra Izraelio nacionalinis pasididžiavimas. Šakšukos galite užsisakyti bet kurioje Izraelio kavinėje ar restorane. Kiaušiniai kepami pomidorų, aštriosios paprikos, svogūnų ir prieskonių padaže. Šis patiekalas paprastai patiekiamas pusryčiams su duona arba pita duona. Pomidorai padažui gali būti švieži arba konservuoti. Dažnai šakšuka ruošiama su sūriu - šiame recepte naudojama feta.
Žingsnis 1
Sutrinkite svogūną, žoleles ir fetą.
Žingsnis 2
Pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite česnaką ir dar kelias minutes patroškinkite.
Žingsnis 3
Sudėkite pomidorų pastą, prieskonius, cukrų ir troškinkite dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Padaže padarykite 3 duobutes ir į jas įmuškite kiaušinius.
Žingsnis 5
Į keptuvę sudėkite sūrį ir žoleles. Kepkite šakšuką, kol baltymai visiškai iškeps.
Kategorijos