Publikavimo data: 2024-10-14
Skanus šavarma su kalmarais, pomidorais ir sūriu
Šavarma - tai pitos patiekalas, įdarytas kepta mėsa su prieskoniais, padažais ir šviežių daržovių salotomis. Jis atsirado Damasko mieste daugiau nei prieš tūkstantį metų, kai žmonės sugalvojo kepti iš anksto marinuotą mėsą, sumaišyti ją su salotomis ir padažu. Tačiau šiame recepte yra kalmarų mėsos. Joje gausu baltymų, vitaminų B6, PP, E, C, polinesočiųjų riebalų, kurie svarbūs subalansuotai žmogaus mitybai.
Žingsnis 1
Kalmarus 5 minutes dėkite į verdantį vandenį. Į majonezą įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite. Ištepkite lavašą ir aptepkite padažu. Ant krašto uždėkite agurkų ir pomidorų.
Žingsnis 2
Supjaustykite kalmarus griežinėliais ir dėkite ant pitos. Taip pat įdėkite sūrio ir korėjietiškų morkų. Suvyniokite pitą į šavarmos formą. Pašaukite ją į iki 220 ℃ įkaitintą orkaitę 15 minučių. Tada išjunkite orkaitę ir leiskite kepti dar 5 minutes.
Kategorijos