Šį paprastą plovo su kiauliena receptą gali paruošti net virtuvės naujokas. Ryžiai gaunasi traškūs ir skanūs.
Žingsnis 1
Ryžius nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus, ir palikite juos vandenyje, kol bus verdami kiti ingredientai.
Žingsnis 2
Mėsą supjaustykite kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, o morkas - kubeliais. Tai svarbu, nes jei ją sutarkuosite, ji pavirs į košę.
Žingsnis 3
Įkaitintame aliejuje kepkite mėsą ant didelės ugnies, maišydami, kol mėsa nebelips prie keptuvės. Kepkite, kol išgaruos skysčio perteklius.
Žingsnis 4
Sudėkite svogūnus ir kepkite, kol taps skaidrūs.
Žingsnis 5
Sudėkite morkas ir virkite, kol jos išvirs iki pusės. Batonėlius bus lengva sulaužyti šaukštu. Jei morkos pradeda degti, įpilkite šilto vandens.
Žingsnis 6
Įberkite prieskonių, druskos ir pipirų. Viską sumaišykite ir įpilkite vandens, kad apsemtų morkas. Leiskite užvirti, sultinys turi būti sūrus, jei ne, įberkite druskos.
Žingsnis 7
Nusausinkite vandenį nuo ryžių ir paskleiskite juos ant kepimo skardos viršaus. Maišyti nereikia. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki silpnos virimo temperatūros. Peiliu padarykite gilias skylutes, siekiančias dugną, ir į ryžius įkiškite česnako skilteles, kad jie būtų aromatingesni. Uždarykite dangtį ir virkite, kol ryžiai išvirs.