Publikavimo data: 2025-08-18
Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas
Triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terina - puikus užkandis bet kokiam šventiniam stalui. Paprastai šis patiekalas gaminamas iš bet kokios mėsos ir įvairių produktų. Šiame recepte patiekalas gaminamas iš triušienos ir anties mėsos. Konsistencija gaunasi tiršta ir maloni, o skonis - išskirtinis ir subtilus.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite triušieną ir kepenėles, supilkite brendį, 3 valgomuosius šaukštus sojų padažo, visus prieskonius ir druską pagal skonį. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 90 minučių.
Žingsnis 2
Iš anties filė pagaminkite faršą. Paruoškite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir pakepinkite 1 minutę. Tada svogūną atidėkite į šalį.
Žingsnis 3
Kiaušinius, grietinėlę ir 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo supilkite į dubenį. Išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus. Šį mišinį kartu su pakepintais svogūnais ir česnakais įmaišykite į maltą mėsą.
Žingsnis 4
Taip pat pridėkite žaliųjų svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite. Į triušieną suberkite lazdyno riešutus ir žaliuosius svogūnus, išmaišykite. Paruoškite kepimo formą, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi.
Žingsnis 5
Šoninę perdenkite taip, kad ji padengtų formos dugną ir šonus. Keliais sluoksniais sudėkite anties faršą, paskui triušieną. Paskutinį sluoksnį prispauskite ir ant viršaus uždėkite lauro lapą ir rozmariną. Pabaigoje uždenkite šoninės juostelėmis.
Žingsnis 6
Uždenkite formą folija ir įdėkite ją į kepimo skardą. Pripilkite karšto vandens iki formos vidurio. Dėkite į orkaitę 120 minučių. Tada atvėsinkite ir nuleiskite visą skystį. Uždenkite maistine plėvele ir ant viršaus uždėkite išlenkimą. Įdėkite į šaldytuvą per naktį.
Kategorijos