Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas

Triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terina - puikus užkandis bet kokiam šventiniam stalui. Paprastai šis patiekalas gaminamas iš bet kokios mėsos ir įvairių produktų. Šiame recepte patiekalas gaminamas iš triušienos ir anties mėsos. Konsistencija gaunasi tiršta ir maloni, o skonis - išskirtinis ir subtilus.
Gaminimo laikas
630 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
204 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.83/5 (18 bal.)

Žingsnis 1

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite triušieną ir kepenėles, supilkite brendį, 3 valgomuosius šaukštus sojų padažo, visus prieskonius ir druską pagal skonį. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 90 minučių.

Žingsnis 2

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 2
Iš anties filė pagaminkite faršą. Paruoškite keptuvę su saulėgrąžų aliejumi ir pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką ir pakepinkite 1 minutę. Tada svogūną atidėkite į šalį.

Žingsnis 3

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 3
Kiaušinius, grietinėlę ir 2 valgomuosius šaukštus sojų padažo supilkite į dubenį. Išmaišykite ir palaipsniui suberkite miltus. Šį mišinį kartu su pakepintais svogūnais ir česnakais įmaišykite į maltą mėsą.

Žingsnis 4

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 4
Taip pat pridėkite žaliųjų svogūnų, druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite. Į triušieną suberkite lazdyno riešutus ir žaliuosius svogūnus, išmaišykite. Paruoškite kepimo formą, patepkite ją saulėgrąžų aliejumi.

Žingsnis 5

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 5
Šoninę perdenkite taip, kad ji padengtų formos dugną ir šonus. Keliais sluoksniais sudėkite anties faršą, paskui triušieną. Paskutinį sluoksnį prispauskite ir ant viršaus uždėkite lauro lapą ir rozmariną. Pabaigoje uždenkite šoninės juostelėmis.

Žingsnis 6

Skanus triušienos, anties, šoninės ir lazdyno riešutų terinas Žingsnis 6
Uždenkite formą folija ir įdėkite ją į kepimo skardą. Pripilkite karšto vandens iki formos vidurio. Dėkite į orkaitę 120 minučių. Tada atvėsinkite ir nuleiskite visą skystį. Uždenkite maistine plėvele ir ant viršaus uždėkite išlenkimą. Įdėkite į šaldytuvą per naktį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos