Publikavimo data: 2025-08-19
Skanus vištienos kepenėlių terinas su persimonais
Prancūziškos kilmės patiekalas, kuris yra kažkas tarp pašteto ir mėsos apkepo, gali būti gaminamas įvairiais būdais ir paįvairinamas įvairiais ingredientais. Siūlomame variante naudojamas neįprastas įdomių ingredientų derinys: raugintos vištienos kepenėlės ir saldūs persimonai. Šis derinys patiekalui suteikia unikalų skonį, o jo išvaizdą papuošia sodri oranžinė spalva. Didžiulis šio patiekalo privalumas - persimonuose esantys vitaminai ir mineralinės medžiagos.
Žingsnis 1
Persimonus pertrinkite per sietelį. Želatiną pamirkykite viskyje, tada ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite vištienos kepenėles. Įberkite druskos, pipirų. Baigiant kepti įpilkite balzaminio acto ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į trintus persimonus įpilkite vandens ir ištirpintą želatiną. Paruoškite terino formą, uždengdami ją maistine plėvele. Ant formos dugno sudėkite pusę keptų kepenėlių, o ant viršaus užpilkite persimonų mišinį. Tada dar kartą pakartokite. Padėkite vištienos kepenėlių teriną į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kategorijos