Publikavimo data: 2024-05-25
Skoninga ir greita kutya
Kai kuriuose stačiatikių regionuose į kutį būtinai dedama tarkuotų aguonų. Šiame recepte jos taip pat yra. Kartu su medumi, spanguolėmis ir riešutais šis patiekalas įgauna visiškai kitokį skonį. Ir tai yra Kalėdų vakaro skonis, kurį visi mėgsta nuo vaikystės. Tuo pat metu šiam kutai paruošti nereikia daug laiko, todėl su juo galėtų susidoroti net ir nepatyrę virėjai.
Žingsnis 1
Išimkite abrikosus ir spanguoles iš vandens, įpilkite tiek vandens, kad susidarytų 1,5 puodelio. Viską perkelkite į puodą ir užkaiskite ryžius ant silpnos ugnies.
Žingsnis 2
Riešutus smulkiai sukapokite. Į išvirtus ryžius, kuriuose dar turi būti skysčio, įpilkite medaus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Aguonas sumalkite trintuvu su mažesne dalimi vandens. Patogiame dubenyje sumaišykite abrikosus su spanguolėmis ir riešutais, aguonų sultimis, šiltais ryžiais ir išmaišykite.
Kategorijos