Publikavimo data: 2024-05-25
Škotiškas kiaušinis
Škotiški kiaušiniai yra įspūdingas ir originalus užkandis. Šis patiekalas tinka Velykų stalui arba tiesiog sotiems pusryčiams. Įsivaizduokite kietai virtus kiaušinius su švelnia aromatinga kalakutienos malta mėsa, šonine, česnakais ir žolelėmis, apkeptus džiūvėsėliuose iki auksinės plutelės. Beje, škotiškus kiaušinius galima patiekti ir kaip karštą, ir kaip šaltą užkandį.
Žingsnis 1
Kalakutieną, šoninę, česnaką ir petražoles sumalkite mėsmale ir pagaminkite maltinukus. Maltinukus pagardinkite druska, 1 kiaušinio baltymu ir gerai išminkykite. Jei reikia, dar kartą perbraukite mėsmalę per mėsmalę, kad gautųsi vientisa tekstūra.
Žingsnis 2
Putpelių kiaušinius 1,5 minutės virkite maišelyje, sudėkite į šaltą vandenį ir leiskite jiems visiškai atvėsti. Po tekančiu vandeniu atsargiai nulupkite kiaušinius nuo lukštų ir nusausinkite.
Žingsnis 3
Virtą faršą padalykite į 6 vienodus rutuliukus po 35-40 g ir ranka suformuokite iš jų "blyną". Kiekvieną blynelį visiškai apvoliokite kiaušinyje ir apvoliokite mėsos rutuliuką miltuose. Pakartokite su kiekvienu kiaušiniu.
Žingsnis 4
Išplakite 2 kiaušinius, paruoškite kepimo indelius ir keptuvę su aliejumi.
Žingsnis 5
Kiaušinius, apvoliotus miltuose, pakaitomis merkite į plaktą kiaušinį, tada į panko dribsnius, tada vėl į kiaušinį ir vėl į dribsnius.
Žingsnis 6
Paruoštus kiaušinius kepkite 180 laipsnių temperatūros keptuvėje, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos