Publikavimo data: 2024-09-17
Skrudintos cukinijos skiltelėse su česnakiniu padažu
Šio recepto mane išmokė močiutė. Tai labiau užkandis nei pagrindinis patiekalas. Jis gaunasi labai skanus, ypač jei ant juodos duonos uždedate porą cukinijos žiedų ir valgote juos su šviežiu agurku.
Žingsnis 1
Cukiniją nuplaukite, supjaustykite 0,5 cm žiedais, česnaką nulupkite.
Žingsnis 2
Padažui: atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, majonezą, prieskonius ir česnaką ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Miltus supilkite į atskirą plokščią lėkštę. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus. Kai jis įkais, pamerkite cukinijų žiedus į miltus ir dėkite į keptuvę, apkepkite iš abiejų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 4
Uždenkite lėkštę popieriniais rankšluosčiais ir išdėliokite virtas cukinijas, kad susigertų aliejaus perteklius.
Žingsnis 5
Išdėliokite skaidrės: 4 cukinijų žiedus išdėliokite ant didelės plokščios lėkštės, viršų aptepkite padažu. Ant viršaus dėkite dar 4 žiedus, kol sudėsite visas cukinijas. Stenkitės pradėti nuo didesnių ir baigti mažesniais, kad skaidrės nebūtų kreivos ir nesubyrėtų.
Kategorijos