Publikavimo data: 2024-04-01
Skruzdėlyno tortas
Tortas "Skruzdėlynas" gavo savo pavadinimą dėl neįprasto tešlos klojimo būdo - kalnelio formos. Pagal klasikinį receptą pyragas gaminamas iš biskvito trupinių, graikinių riešutų ir kondensuoto pieno. Šį pyragą gana paprasta paruošti, nors jam pagaminti reikia daug laiko. Tačiau rezultatas tikrai to vertas.
Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą margariną, cukrų, grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą 4 val.
Žingsnis 2
Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Giliame dubenyje sumaišykite saldintą sutirštintą pieną ir sviestą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Išimkite atšaldytą tešlą iš šaldytuvo. Susmulkinkite arba sumalkite, kad gautumėte nelygius tešlos gabalėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Dėkite tešlą kepti 10 minučių, kol taps auksinė. Kai tešla iškeps, išimkite ją ir leiskite atvėsti. Atvėsusią tešlą susmulkinkite į mažus gabalėlius rankomis arba kočėlu.
Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Susmulkinkite graikinius riešutus trintuvu arba kočėlu. Į gilų dubenį sudėkite tešlos gabalėlius, grietinėlę, susmulkintus graikinius riešutus ir išmaišykite. Gautą masę atsargiai sudėkite į lėkštę šlakelio forma.
Kategorijos