Skruzdėlyno tortas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Skruzdėlyno tortas

Tortas "Skruzdėlynas" gavo savo pavadinimą dėl neįprasto tešlos klojimo būdo - kalnelio formos. Pagal klasikinį receptą pyragas gaminamas iš biskvito trupinių, graikinių riešutų ir kondensuoto pieno. Šį pyragą gana paprasta paruošti, nors jam pagaminti reikia daug laiko. Tačiau rezultatas tikrai to vertas.
Gaminimo laikas
280 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
465 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
33 g
Angliavandeniai
37 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.23/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Skruzdėlyno tortas Žingsnis 1
Į gilų dubenį sudėkite suminkštintą margariną, cukrų, grietinę ir išmaišykite iki vientisos masės.Į mišinį suberkite miltus ir užminkykite tešlą. Padėkite tešlą į šaldytuvą 4 val.

Žingsnis 2

Skruzdėlyno tortas Žingsnis 2
Kol tešla šaldoma, paruoškite kremą. Giliame dubenyje sumaišykite saldintą sutirštintą pieną ir sviestą iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Skruzdėlyno tortas Žingsnis 3
Išimkite atšaldytą tešlą iš šaldytuvo. Susmulkinkite arba sumalkite, kad gautumėte nelygius tešlos gabalėlius. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ℃. Dėkite tešlą kepti 10 minučių, kol taps auksinė. Kai tešla iškeps, išimkite ją ir leiskite atvėsti. Atvėsusią tešlą susmulkinkite į mažus gabalėlius rankomis arba kočėlu.

Žingsnis 4

Skruzdėlyno tortas Žingsnis 4
Surinkite pyragą. Susmulkinkite graikinius riešutus trintuvu arba kočėlu. Į gilų dubenį sudėkite tešlos gabalėlius, grietinėlę, susmulkintus graikinius riešutus ir išmaišykite. Gautą masę atsargiai sudėkite į lėkštę šlakelio forma.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos