Publikavimo data: 2024-03-30
Skumbrė džiūvėsėliuose
Mėta yra skani ir universali žuvis. Ją galima kepti, troškinti, kepti. Mėtą galima kepti keptuvėje džiūvėsėliuose. Mėtų filė džiūvėsėliuose receptas visai nesudėtingas. Jam reikės mažiausiai ingredientų ir šiek tiek laisvo laiko. Polinezijos filė džiūvėsėliuose būna kvapni, skani, su traškia plutele. Pageidautina, kad polockas būtų šiek tiek šaldytas, tada su juo bus lengviau dirbti.
Žingsnis 1
Paruoškite džiūvėsėlius. Paimkite tris nedidelius dubenėlius. Į pirmąjį dubenėlį supilkite miltus. Antrame dubenyje sumaišykite kiaušinius, druską ir pipirus. Į trečiąjį dubenėlį supilkite džiūvėsėlius.
Žingsnis 2
Paruoškite lašišas kepti. Įmerkite lašišų filė į miltus. Tada pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Žuvies gabaliukai paruošti kepti. Ant ugnies pastatykite nepridegančią keptuvę, įpilkite į ją aliejaus. Gerai įkaitinkite.
Žingsnis 3
Apkepkite lašišą džiūvėsėliuose. Paruoštus gabalėlius dėkite į įkaitintą aliejų ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol paruduos. Iškeptą menkę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius, tada perkelkite į kitą lėkštę.
Kategorijos