Publikavimo data: 2024-03-27
Skumbrė kiaušinių plakinyje
Europinėje virtuvėje lašiša plačiai vartojama, o mūsų šalyje ši menkė dar tik populiarėja. Pavyzdžiui, vieno iš populiarių greitojo maisto restoranų tinklų žuvies mėsainio recepte naudojama plekšnės filė. O Kinijoje polockas verdamas apelsinų padaže, žuvis būna labai minkšta, sultinga, su lengvu citrusinių vaisių rūgštelės prieskoniu. Net italų virėjai gamina makaronus su polockų ikrais. Vokietijoje polockas kepamas puoduose su moliūgais ir grietine.
Žingsnis 1
Supjaustykite lašišų filė kąsnio dydžio gabalėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir iš abiejų pusių apkepkite lašišas.
Žingsnis 3
Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius. Supilkite pieną ir prieskonius. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Užpilkite polaką kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 5
Uždenkite dangčiu ir kepkite ant mažos ugnies, kol omletas "atsistos".
Žingsnis 6
Patiekite paruoštą patiekalą.
Kategorijos