Publikavimo data: 2024-01-06
Skumbrė su morkomis ir svogūnais majoneze receptas
Mėta yra viena populiariausių jūros žuvų rūšių. Ir yra daugybė jos gaminimo receptų! Mėta neturi smulkių kaulų, o jos balta mėsa yra neutralaus skonio. Joje taip pat gausu A, B ir C vitaminų. Šioje žuvyje taip pat yra didelė jodo, fluoro ir kalcio koncentracija. Ir tai toli gražu ne visas jos privalumų sąrašas. Norint paruošti lašišą su morkomis ir svogūnais majoneze - ypatingų įgūdžių nereikia. Polinezą majoneze galima iškepti ant keptuvės greičiau nei per valandą.
Žingsnis 1
Jei žuvis yra užšaldyta, ji turi būti atitirpinta natūraliomis sąlygomis, kad neprarastų daug naudingų medžiagų. Miltus išvalykite, išdarinėkite, nupjaukite uodegą ir pelekus. Gautą žuvies filė supjaustykite 4-5 cm ilgio porcijomis. Morkas nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, o kad nesudrėktų akys, periodiškai suvilgykite peilį vandenyje. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Paruoškite dvi keptuves: vieną žuviai ir kitą kepimui.
Žingsnis 2
Paruoškite marinatą žuviai. Dubenyje sumaišykite citrinos sultis, sojų padažą, cukrų ir druską. Išmaišykite ir įdėkite žuvį į marinatą 15 minučių.
Žingsnis 3
Apkepkite svogūnus ir morkas. Sudėkite svogūnus į įkaitintą keptuvę ir retkarčiais pamaišydami pakepinkite. Kai svogūnai taps permatomi, suberkite morkas. Kruopščiai išmaišykite ir palikite kepti ant mažos ugnies, kol morkos išleis sultis, suminkštės ir pašviesės. Tai užtruks 5-7 minutes.
Žingsnis 4
Iškepkite žuvį. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus ir kepkite lašišų filė, kol įgaus auksinę spalvą. Tada sudėkite majonezą ir paskirstykite jį po visą filė paviršių. Leiskite 2-3 minutes pašilti ir ant viršaus sudėkite keptas daržoves.
Žingsnis 5
Apkeptą menkę ir daržoves užpilkite vandeniu, užvirinkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 15-20 minučių, troškinimo metu keptuvę uždenkite dangčiu. Patiekdami žuvį galite gardinti sūriu.
Žingsnis 6
Kaip garnyras prie šio patiekalo puikiai tinka trupinti ir garuose virti ryžiai, kuriuos galima pagardinti sojų padažu ir kalendromis.
Kategorijos