Publikavimo data: 2024-05-25
Skumbrės pyragas
Pyragas iš neraugintos tešlos su miško grybais ir sūriu - skamba apetitiškai, ar ne? Tokie naminiai pyragaičiai suburs visą šeimą prie vieno stalo. Šiame recepte įdarui naudojamos opiata, tačiau galite naudoti bet kokius grybus pagal savo skonį. Pyragas savo išvaizda primena prancūzišką kišą. Pagrindinis jo skirtumas tas, kad vietoj smėlinės tešlos naudojama nerauginta tešla. Dėl to pyragas mažiau riebus, bet ne mažiau skanus.
Žingsnis 1
Pirmiausia paruoškite tešlą. Giliame dubenyje sumaišykite vieną kiaušinį, pieną, druską ir ištirpintą sviestą.
Žingsnis 2
Palaipsniui suberkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Iš tešlos suformuokite rutulį. Uždenkite švariu rankšluosčiu ir atidėkite į šalį. Tuo tarpu paruoškite įdarą.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 6
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, kol jie taps auksiniai. Į keptuvę sudėkite grybus ir viską kartu kepkite dar 5 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 7
Paruoškite įdarą. Sumaišykite du kiaušinius, pieną ir tarkuotą sūrį. Įberkite žiupsnelį druskos ir išmaišykite.
Žingsnis 8
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Iškočiokite stačiakampio formos tešlą ir įdėkite ją į formą, suformuodami apvadą.
Žingsnis 9
Ant tešlos sudėkite keptus svogūnus ir grybus.
Žingsnis 10
Užpilkite įdarą sūrio ir kiaušinių mišiniu.
Žingsnis 11
Pyragą kepkite orkaitėje 40 minučių. Kai pyragas bus paruoštas, ištraukite jį ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 12
Išimkite pyragą iš formos ir nuimkite pergamentinį popierių. Pievagrybių pyragas paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos