Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas - gražus ir sveikas patiekalas, kilęs iš Prancūzijos. Terinas - tai kažkas tarpinio tarp pašteto ir troškinio. Dėl sluoksniais sudėtos skirtingų spalvų žuvies maltos mėsos patiekalas būna labai gražus ir apetitiškas.
Gaminimo laikas
205 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
173 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kalmaro skerdeną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus.

Žingsnis 2

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas Žingsnis 2
Pasigaminkite 2 rūšių maltinukų. Pirmąją gaminkite per mėsmalę sumalę lydekos filė, kalmarų mėsą ir keptą svogūną. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, supilkite 100 ml grietinėlės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas Žingsnis 3
Antrosios rūšies faršui ruošti lašišos filė sumalkite mėsmale. Įdėkite 50 ml grietinėlės, 1 kiaušinį, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite pusę lydekos faršo, antrą sluoksnį lašišos faršo ir trečią sluoksnį likusio lydekos faršo.

Žingsnis 5

Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas Žingsnis 5
Uždenkite kepimo indą folija ir padėkite jį ant kepimo skardos, į kurią įpylėte šiek tiek vandens. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Tada leiskite terinai atvėsti ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos