Publikavimo data: 2025-08-17
Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas
Sluoksniuotas lydekos, kalmarų ir lašišos terinas - gražus ir sveikas patiekalas, kilęs iš Prancūzijos. Terinas - tai kažkas tarpinio tarp pašteto ir troškinio. Dėl sluoksniais sudėtos skirtingų spalvų žuvies maltos mėsos patiekalas būna labai gražus ir apetitiškas.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Kalmaro skerdeną supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Keptuvėje, įkaitintoje su augaliniu aliejumi, pakepinkite svogūną, kol taps skaidrus.
Žingsnis 2
Pasigaminkite 2 rūšių maltinukų. Pirmąją gaminkite per mėsmalę sumalę lydekos filė, kalmarų mėsą ir keptą svogūną. Į faršą įmuškite 1 kiaušinį, supilkite 100 ml grietinėlės. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Antrosios rūšies faršui ruošti lašišos filė sumalkite mėsmale. Įdėkite 50 ml grietinėlės, 1 kiaušinį, druskos ir pipirų pagal skonį. Išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Į kepimo indą sudėkite pusę lydekos faršo, antrą sluoksnį lašišos faršo ir trečią sluoksnį likusio lydekos faršo.
Žingsnis 5
Uždenkite kepimo indą folija ir padėkite jį ant kepimo skardos, į kurią įpylėte šiek tiek vandens. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 50 minučių. Tada leiskite terinai atvėsti ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.
Kategorijos