Publikavimo data: 2024-05-25
Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis
Pyragai iš sluoksniuotos tešlos gerai tinka dėl greito paruošimo, įvairių įdaro variantų ir galutinio kepinio oro. Paruošta mielinė tešla gerai pakyla orkaitėje ir padeda sutaupyti laiko virtuvėje. Iš sluoksniuotos tešlos galite pagaminti gardų obuolių štrudelį, originalų pyragą su konservuota žuvimi, saldžių pyragų su varške arba sotų sluoksniuotos tešlos pyragą su bulvėmis. Ruošdami pyrago įdarą galite neapsiriboti vien bulvėmis, bet pridėti keptos šoninės ir tarkuoto sūrio.
Žingsnis 1
Paruoškite pyragui svogūnus ir šoninę. Šoninę smulkiai supjaustykite ir maišydami kepkite 5 minutes sausoje keptuvėje. Šoninę sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Nulupkite ir nuplaukite svogūnus. Supjaustykite svogūnus pusžiedžiais ir kepkite iki auksinės spalvos toje pačioje keptuvėje, kurioje kepė šoninė. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Paruoškite visą įdarą. Bulves gerai nuplaukite šepetėliu, nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais. Kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Bulves, kepintus svogūnus ir šoninę sumaišykite giliame, patogiame inde. Pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir sausomis Provanso žolelėmis.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Atšildytą tešlą iškočiokite į stačiakampio formą. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu. Perkelkite tešlą ant skardos ir ant vienos tešlos pusės sudėkite įdarą. Švelniai paskirstykite įdarą ir ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Uždenkite įdarą kita tešlos puse ir sandariai užspauskite kraštus. Viršuje padarykite lygiagrečius įpjovimus, kad kepant pyrago viduje nesikauptų garai. Įmuškite kiaušinį ir aptepkite juo pyragą, kad plutelė būtų rusva ir auksinė.
Žingsnis 4
Iškepkite sluoksniuotą pyragą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Dėkite skardą su pyragu į orkaitę ir kepkite 40-50 minučių. Patikrinkite, ar pyragas paruoštas mediniu iešmeliu.
Kategorijos