Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis

Vienas sotiausių pyragų, kurį galite pasigaminti iš paprastų ingredientų, yra pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis. Tokiam pyragui tešlą galite pasigaminti patys arba sutaupyti laiko nusipirkę paruoštos sluoksniuotos tešlos. Bulvių pyragas iš paruoštos mielinės tešlos skoniu nenusileidžia pyragui, pagamintam iš naminės tešlos. Jis gerai kyla orkaitėje ir greitai iškepa.
Gaminimo laikas
110 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
215 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.07/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis Žingsnis 1
Sumaišykite įdaro ingredientus. Giliame inde sumaišykite smulkiai supjaustytą vištieną, bulvių apskritimus ir pusžiedžius svogūnus. Įberkite druskos ir pipirų ir ingredientus gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis, kad viena būtų šiek tiek didesnė už kitą. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite didesnę tešlos dalį iki kepimo indo dydžio. Ištepkite kepimo indą sviestu ir sudėkite į jį iškočiotą tešlą, suformuodami apvadą.

Žingsnis 3

Sluoksniuotas pyragas su bulvėmis ir vištienos šlaunelėmis Žingsnis 3
Paskirstykite įdarą ir suformuokite pyragą. Virtą bulvių įdarą su vištiena ir svogūnais tolygiai paskirstykite ant tešlos. Iškočiokite antrą tešlos gabalą ir juo uždenkite pyrago viršų. Apatinio ir viršutinio tešlos sluoksnių kraštus suvienykite ir gerai užspauskite, kad pyragas kepdamas neatsidarytų. Dantų krapštuku tešloje padarykite kelias nedideles skylutes, kad išeitų garai. Išplakite kiaušinio trynį ir juo aptepkite pyragą. Bulvių pyragą kepkite 50 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos