Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu

Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
258 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.

Žingsnis 2

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 2
Austrių grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais arba suplėšykite juos juostelėmis rankomis.

Žingsnis 3

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.

Žingsnis 4

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 5
Į svogūnus sudėkite austrių grybus ir kepkite kartu dar 5 minutes. Svogūnus ir pievagrybius pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Žingsnis 6

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 6
Sudėkite grietinę į grybus ir išmaišykite.

Žingsnis 7

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir išklokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą. Jį šiek tiek iškočiokite, kad būtų 3-5 mm storio. Naudodami specialią formą padarykite figūrines duobutes. Taip pyragas bus puošnesnis. Tokių skylučių daryti nebūtina, tiesiog keliose vietose pyragą pradurkite šakute.

Žingsnis 8

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Iškočiokite antrąjį sluoksniuotos tešlos lakštą ir padėkite ant pergamento. Ant tešlos viršaus sudėkite troškintus grybus ir svogūnus, tarkuotą sūrį ir krapus. Būtinai palikite įdubimą aplink kraštus.

Žingsnis 9

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 9
Įdarą uždenkite pirmuoju sluoksniuotos tešlos lakštu su suformuotomis skylutėmis. Paspauskite tešlos kraštus per visą pyrago perimetrą. Pyrago paviršių patepkite kiaušinio tryniu.

Žingsnis 10

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 10
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.

Žingsnis 11

Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu Žingsnis 11
Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu paruoštas. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos