Publikavimo data: 2024-05-19
Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu
Žingsnis 1
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais.
Žingsnis 2
Austrių grybus supjaustykite nedideliais gabalėliais arba suplėšykite juos juostelėmis rankomis.
Žingsnis 3
Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 4
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų. Kepkite svogūnus ant vidutinės ugnies 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Į svogūnus sudėkite austrių grybus ir kepkite kartu dar 5 minutes. Svogūnus ir pievagrybius pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 6
Sudėkite grietinę į grybus ir išmaišykite.
Žingsnis 7
Pabarstykite stalą miltais ir išklokite vieną sluoksniuotos tešlos lakštą. Jį šiek tiek iškočiokite, kad būtų 3-5 mm storio. Naudodami specialią formą padarykite figūrines duobutes. Taip pyragas bus puošnesnis. Tokių skylučių daryti nebūtina, tiesiog keliose vietose pyragą pradurkite šakute.
Žingsnis 8
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir patepkite augaliniu aliejumi. Iškočiokite antrąjį sluoksniuotos tešlos lakštą ir padėkite ant pergamento. Ant tešlos viršaus sudėkite troškintus grybus ir svogūnus, tarkuotą sūrį ir krapus. Būtinai palikite įdubimą aplink kraštus.
Žingsnis 9
Įdarą uždenkite pirmuoju sluoksniuotos tešlos lakštu su suformuotomis skylutėmis. Paspauskite tešlos kraštus per visą pyrago perimetrą. Pyrago paviršių patepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 10
Pasiųskite pyragą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 11
Sluoksniuotas pyragas su grybais ir sūriu paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos