Publikavimo data: 2024-05-20
Sluoksniuotas pyragas su žuvimi ir bulvėmis
Iš žuvies ir bulvių galima pagaminti ne tik sriubą, bet ir skanų pyragą. Kepimo tešla tinka sluoksniuotai tešlai. Ją geriau pirkti jau paruoštą parduotuvėje. Rinkdamiesi atkreipkite dėmesį į sluoksnių formą. Jie turi būti visiškai lygūs. Jei tešlos lakštai deformuoti, vadinasi, jie buvo veikiami atitirpimo, o tai turės blogos įtakos kepimui. Sluoksniai sulips, o tešla nepakils. Įdarui tinka bet kokia žuvis - lydeka, rausvoji lašiša, šlakiai, lydekos ir t. t.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies ir traškučių sluoksniuotą tešlą. Tešlą iškočiokite į stačiakampį, kurio matmenys - 40 cm x 25 cm, o storis - 5 mm. Palikite 6-7 cm nuo kraštų ir į tešlos vidurį sudėkite bulves. Pagardinkite druska ir pipirais. Ant viršaus sudėkite svogūną. Tada žuvį. Dar kartą pasūdykite ir papipirinkite. Išilgai tešlos kraštų padarykite "eglutės" formos įpjovas. Juosteles susekite tarpusavyje.
Žingsnis 2
Iškepkite pyragą. Dėkite skardą su pyragu į orkaitę. Kepkite 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje 40-50 minučių. Patarimas: tešlą geriau iškočioti ant kepimo popieriaus, kad būtų patogu ją perkelti į skardą.
Kategorijos