Publikavimo data: 2024-06-16
Sluoksniuoti pyragėliai su bryndza
Sluoksniuoti pyragaičiai su brynza būna lengvi ir labai skanūs, o jų plutelė apskrudusi. Šiuos pyragėlius galite gaminti, kai turite labai mažai laiko ir norite išsikepti ką nors skanaus, nes pyragėliai gaminami iš paruoštos sluoksniuotos tešlos. Įdarą galite pagardinti mėgstamais prieskoniais, o prieš kepdami pyragėlius pabarstyti sezamo sėklomis. Sluoksniuotus pyragėlius galima patiekti kaip priedą prie pirmojo patiekalo arba kaip vakarienę prie arbatos; juos galima pasiimti su savimi į kelionę arba į darbą kaip pietus.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą paplotėliams: sutrinkite bryndzą šakute ir smulkiai supjaustykite krapus. Sūrį ir krapus gerai sumaišykite. Žuvį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Atšildytą tešlą šiek tiek iškočiokite, kad lakštas taptų kvadratinis, ir supjaustykite jį 15×15 cm dydžio kvadratėliais. Į vidurį dėkite bryndzos įdaro, o ant viršaus - žuvies gabaliukus.
Žingsnis 3
Formuokite vokus, suspausdami tešlos kampus. Tada kruopščiai užklijuokite kraštus. Tešlos kraštus galite šiek tiek pašlakstyti vandeniu, kad būtų lengviau užklijuoti.
Žingsnis 4
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi. Dėkite paplotėlius ant kepimo skardos ir kepkite iki 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje 40 minučių, kol paplotėliai paruduos.
Kategorijos