Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos menkės kepenėlių salotos su ryžiais
Visi žino, kad žuvis yra labai sveika, ypač jūros žuvis. Menkės kepenys yra tikras naudingų medžiagų ir mikroelementų lobynas, jose yra vitaminų A, D ir E, taip pat jodo ir folio rūgšties. Kad jos būtų ne tik naudingos, bet ir labai skanios, padės labai paprastos pūstos salotos su ryžiais ir žaliaisiais žirneliais. Tinkamas priedas ne tik išryškins visus menkės kepenėlių privalumus, bet ir užmaskuos trūkumus.
Žingsnis 1
Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka. Konservuotas menkės kepenėles padalykite į mažus gabalėlius. Gilaus dubens sieneles patepkite konservuotų menkės kepenėlių aliejumi, ant dugno išdėliokite tarkuotus kiaušinius, aptepkite juos majonezo ir jogurto mišiniu, ant viršaus sudėkite kepenėles.
Žingsnis 2
Agurką su odele sutarkuokite stambia tarka ir išdėliokite ant kiaušinių bei kepenėlių. Ant agurkų dėkite 4 šaukštus konservuotų žirnelių be skysčio.
Žingsnis 3
Ant žirnių sluoksnio gausiai užpilkite padažo ir sudėkite ryžius. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, kad salotų sluoksniai įsigertų.
Žingsnis 4
Išimkite paruoštas salotas iš šaldytuvo ir išimkite iš formelių. Kad salotos lengviau atsiskirtų, peiliu braukite palei aliejumi pateptas sieneles. Sudėkite salotas į plokščią lėkštę ir, jei reikia, apipjaukite kraštus.
Kategorijos