Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi

Klasikinės salotos su konservuota žuvimi, dėl turtingo skonio ir lengvo atlikimo, turi daug polonnikų. Jos dažnai ruošiamos per šventes ir šeimos pietus. Dažniausiai iš žuvies konservų naudojama saira, rausvoji lašiša arba tunas. Klasikiniame recepte būtinai yra ryžių, svogūnų, virtų kiaušinių, morkų. Tikrajame majoneze du pagrindiniai produktai yra augalinis aliejus ir kiaušinio trynys. Kokybiškas padažas turi būti vientisas - be gumuliukų ir skysčio paviršiuje.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
160 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 1
Paruoškite svogūnus. Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais. Dubenyje sumaišykite vandenį, actą, žiupsnelį druskos ir cukrų, sudėkite svogūnus, gerai išmaišykite ir palikite mirkti 10 minučių.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, paruoškite likusius ingredientus. Morkas susmulkinkite vidutinio dydžio tarka, baltymus ir trynius sutarkuokite atskirai, žuvies konservus sutrinkite kartu su sviestu.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Į salotinę kaip pirmą sluoksnį sudėkite ryžius ir aptepkite juos majonezu. Ant ryžių paskleiskite žuvį ir svogūnus, vėl patepkite majonezu. Kitas sluoksnis - morkos ir majonezas. Toliau - vištienos baltymai, druska, majonezas ir tryniai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos