Publikavimo data: 2024-09-21
Sluoksniuotos salotos su moliūgais ir silke
Sluoksniuotos salotos visada užima ypatingą vietą ant šventinio stalo. Ko vertas tik silkės po kailiu ir vištienos su džiovintomis slyvomis pavyzdys. Sluoksniuotos salotos su moliūgais ir silke yra savotiškas pokštas, už kurio neprilygstamos išvaizdos slepiasi tiesiog nuostabus skonių derinys, kurio iš pradžių niekas nesitiki.
Žingsnis 1
Užvirkite reikiamas daržoves. Burokėlius virkite apie 40-60 minučių, bulves 15-20 minučių virkite pasūdytame vandenyje, kietai virtus kiaušinius virkite apie 10 minučių po to, kai vanduo užvirs, o moliūgą virkite pažodžiui 5-7 minutes ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 2
Silkės filė supjaustykite mažais kubeliais, svogūnai reikalingi papuošimui ir salotoms, todėl vieną svogūną supjaustykite plunksnelėmis, o kitą - mažais kubeliais, moliūgą, bulves ir kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, o burokėlius - stambia tarka.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Pirmiausia ant lėkštės dugno sudėkite pusę kiekio silkės ir smulkiai supjaustytą svogūną, viską lengvai apšlakstykite balzaminio acto ir alyvuogių aliejaus mišiniu ir apšlakstykite majonezu.
Žingsnis 4
Ant silkės ir svogūnų uždėkite pusę bulvių, majonezo sluoksnį ir pusę moliūgo. Tada dėkite tarkuotų kiaušinių sluoksnį ir vėl aptepkite majonezu.
Žingsnis 5
Ant majonezo dėkite pusę burokėlių kiekio, dar vieną sluoksnį majonezo, tada pakartokite sluoksnius ta pačia seka, naudodami likusius produktus.
Kategorijos