Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis

Sluoksniuotos salotos yra ypatingas užkandis, plačiai paplitęs rusų ir kitų Rytų Europos šalių virtuvėse. Tokių salotų variacijų yra daugybė: su vištiena, antiena, žuvimi, net su ikrais. Vienas įdomiausių tokių salotų variantų - sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis, kuriose vienu metu susijungia dvi priešingos Rytų ir Vakarų kultūros.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
15 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 1
Užpilkite ryžius stikline vandens ir siųskite į viryklę. Užvirę virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Tada nuimkite nuo viryklės ir palikite pastovėti po dangčiu dar 10 minučių. Į ryžius įpilkite 1 valgomąjį šaukštą vyno acto, cukrų ir žiupsnelį druskos ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 2
Nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite virtus ir atvėsintus kiaušinius bei morkas. Lašišą supjaustykite smulkiais kubeliais, krapus, žaliuosius ir raudonuosius svogūnus. Avokadą nulupkite, išskobkite kauliuką ir supjaustykite nedideliais kubeliais, taip pat supjaustykite agurką.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 3
Pradėkite ruošti salotas. Ant lėkštės dugno sudėkite pirmąjį ryžių sluoksnį, aptepkite jį majonezu ir ant viršaus sudėkite lašišą. Tada dėkite krapų, violetinių svogūnų ir agurkų sluoksnį, vėl viską ištepkite majonezu.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos salotos su raudona žuvimi, ryžiais ir daržovėmis Žingsnis 4
Ant majonezo uždėkite avokadų sluoksnį ir vėl užpilkite padažu. Tarkuotą kiaušinį sumaišykite su žaliaisiais svogūnais ir pipirais ir sudėkite ant kito sluoksnio, vėl užpilkite majonezu. Paskutinis sluoksnis - morkos, kurias vėl reikia aptepti majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos