Publikavimo data: 2024-06-24
Sluoksniuotos salotos "Švelnumas"
Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" - idealus pasirinkimas šventiniam stalui. Dėl džiovintų slyvų ir rūkytos vištienos derinio salotos įgauna neįprastą skonį, o virti tarkuoti kiaušiniai ir agurkai suteikia joms gaivumo. Kad salotos geriau įsigertų ir išlaikytų formą, rekomenduojama kiekvieną sluoksnį šiek tiek paspausti šaukštu. Šiame recepte naudojama rūkyta vištiena, tačiau salotoms galite išvirti šviežios vištienos filė.
Žingsnis 1
Paruoškite džiovintas slyvas. Sudėkite džiovintas slyvas į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite 5 minutėms. Tada nusausinkite, perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Į puodą įpilkite vandens, įberkite šiek tiek druskos ir įmuškite kiaušinius. Užvirus pavirkite 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas sluoksniais. Paimkite plokščią salotinę ir sudėkite pirmąjį sluoksnį supjaustytos rūkytos vištienos filė ir šiek tiek prispauskite šaukštu. Aptepkite majonezu ir išdėliokite džiovintų slyvų sluoksnį. Toliau - agurkų, riešutų ir majonezo sluoksniai. Paskutiniu sluoksniu išdėliokite tarkuotus kiaušinius ir šiek tiek prispauskite. Palikite salotas šiek tiek pasimarinuoti, tada patiekite.
Kategorijos