Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Sluoksniuotos salotos "Švelnumas"

Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" - idealus pasirinkimas šventiniam stalui. Dėl džiovintų slyvų ir rūkytos vištienos derinio salotos įgauna neįprastą skonį, o virti tarkuoti kiaušiniai ir agurkai suteikia joms gaivumo. Kad salotos geriau įsigertų ir išlaikytų formą, rekomenduojama kiekvieną sluoksnį šiek tiek paspausti šaukštu. Šiame recepte naudojama rūkyta vištiena, tačiau salotoms galite išvirti šviežios vištienos filė.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
270 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.96/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" Žingsnis 1
Paruoškite džiovintas slyvas. Sudėkite džiovintas slyvas į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu. Palikite 5 minutėms. Tada nusausinkite, perliekite šaltu vandeniu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" Žingsnis 2
Išvirkite kiaušinius. Į puodą įpilkite vandens, įberkite šiek tiek druskos ir įmuškite kiaušinius. Užvirus pavirkite 10 minučių. Tada atvėsinkite, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" Žingsnis 3
Sudėkite salotas sluoksniais. Paimkite plokščią salotinę ir sudėkite pirmąjį sluoksnį supjaustytos rūkytos vištienos filė ir šiek tiek prispauskite šaukštu. Aptepkite majonezu ir išdėliokite džiovintų slyvų sluoksnį. Toliau - agurkų, riešutų ir majonezo sluoksniai. Paskutiniu sluoksniu išdėliokite tarkuotus kiaušinius ir šiek tiek prispauskite. Palikite salotas šiek tiek pasimarinuoti, tada patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos