Publikavimo data: 2024-09-17
Sluoksniuotos salotos "Švelnumas" su obuoliais
Salotos "Tenderness" su obuoliais buvo išrastos SSRS, tačiau kartais jos dar vadinamos "prancūziškomis". Jos priklauso sluoksniuotų salotų kategorijai, kurios dažnai būdavo ruošiamos per šventes. Šiam patiekalui svarbu parinkti tarpusavyje derančius ingredientus. Pavyzdžiui, svogūnai neturėtų būti kartūs, kitaip skonis bus sugadintas. Kartais vietoj svogūnų naudojami žalieji svogūnai. Svogūnų sluoksnis turėtų būti perpus mažesnis už kitus sluoksnius. Obuolių, kiaušinių ir sūrio sluoksniai turėtų būti maždaug vienodo dydžio.
Žingsnis 1
Pradėkite formuoti salotas. Salotų žiedą dėkite į lėkštę ir į pirmąjį sluoksnį sudėkite svogūną. Ant svogūnų sudėkite sūrį ir tolygiai paskirstykite sluoksnį. Sūrio sluoksnį ant viršaus patepkite majonezu. Visus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka. Atsargiai paskirstykite sluoksnį ir ant viršaus užtepkite majonezo.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Obuolį sutarkuokite vidutine tarka ir sudėkite ant kiaušinių plakinio. Apšlakstykite majonezu. Papuošimui salotas pabarstykite likusiu sūriu. Dėkite salotas į šaldytuvą 1 valandai, kad gerai įsigertų.
Kategorijos