Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos samosos su sultinga namine malta mėsa
Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa ruošiama iš tam tikros tešlos, su bet kokiu įdaru, nesvarbu, ar tai būtų sūrio, ar mėsos įdaras Skanūs maži traškūs trikampėliai su sultingu mėsos įdaru - tai samsa. Paruošti samsa su malta mėsa orkaitėje nėra sunku, tik reikia būtinai plonai iškočioti sluoksniuotą tešlą ir užsandarinti paplotėlius, kad iš jų neišsiskirtų sultingas įdaras.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną susmulkinkite blenderiu ir sudėkite į maltą mėsą. Pagardinkite faršą druska, pipirais ir muskato riešutu.
Žingsnis 2
Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į lygias dalis ir gerai iškočiokite kočėlu. Apšlakstykite ištirpintu sviestu. Suvyniokite tešlą į ritinį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 30-60 minučių.
Žingsnis 3
Išėmę tešlą iš šaldytuvo, supjaustykite ją maždaug 3-4 cm ilgio gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį apvoliokite miltuose ir iškočiokite. Gautą "stulpą" prispauskite prie viršaus ir iškočiokite. Į duonos plokštainio vidurį dėkite maltos mėsos. Užspauskite kraštus, kad susidarytų trikampis.
Žingsnis 4
Sluoksniuotą tešlą kepkite 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ant pergamentu išklotos skardos. Aptepkite plaktų trynių ir vandens mišiniu. Ant viršaus pabarstykite sezamo sėklų. Kepkite apie 25-30 minučių.
Kategorijos