Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos samosos su sūriu
Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra žalias įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Žingsnis 1
Sutarkuokite suluguni sūrį stambia tarka. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir smulkintais svogūnais, įdarą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Atšildytą mielinę tešlą padalykite į lygias dalis ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Ant vieno kvadrato dėkite sūrio įdaro, uždenkite kita mielinės tešlos puse ir sandariai užspauskite kraštus.
Žingsnis 3
Dėkite samosas ant kepimo skardos siūle žemyn, uždenkite pergamentiniu popieriumi, tada patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 4
Kepkite išpūstą samsą iki 180-200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
Kategorijos