Sluoksniuotos samosos su sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sluoksniuotos samosos su sūriu

Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra žalias įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
304 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
19 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos samosos su sūriu Žingsnis 1
Sutarkuokite suluguni sūrį stambia tarka. Smulkiai supjaustykite žaliuosius svogūnus. Sūrį sumaišykite su kiaušiniu ir smulkintais svogūnais, įdarą pagal skonį pasūdykite ir papipirinkite, gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos samosos su sūriu Žingsnis 2
Atšildytą mielinę tešlą padalykite į lygias dalis ir supjaustykite vienodais kvadratėliais. Ant vieno kvadrato dėkite sūrio įdaro, uždenkite kita mielinės tešlos puse ir sandariai užspauskite kraštus.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos samosos su sūriu Žingsnis 3
Dėkite samosas ant kepimo skardos siūle žemyn, uždenkite pergamentiniu popieriumi, tada patepkite samosas kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos samosos su sūriu Žingsnis 4
Kepkite išpūstą samsą iki 180-200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos