Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos samosos su vištiena
Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra mėsos įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Žingsnis 1
Nuluptą svogūną susmulkinkite blenderiu.
Žingsnis 2
Nuplautą vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai pusiau. Lengvai apskrudinkite mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir apvoliokite blenderiu susmulkintame svogūne. Sudėkite vieną marinuotą krūtinėlę ant kitos ir sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite. Ant tešlos kampo uždėkite krūtinėlės gabalėlį, sulenkite į trikampį ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Dėkite samosas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite samsą ant kepimo skardos siūle žemyn ant pergamentinio popieriaus, tada patepkite samsą kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Iškepkite išpūstą samsą iki 180-200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos