Sluoksniuotos samosos su vištiena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Sluoksniuotos samosos su vištiena

Samsa - tai uzbekų pyragas, pelnęs tautos meilę. Uzbekų samsa gaminama iš specialios tešlos, kurios viduje yra mėsos įdaras, be to, kepama pagal specialią technologiją. Idealiu atveju jis kepamas tandyre - molinėje malkomis kūrenamoje krosnyje, įkaitintoje iki labai aukštos temperatūros. Tačiau net ir namų krosnelėje galima iškepti nuostabų, sultingą uzbekišką pūstą samsą.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
156 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos samosos su vištiena Žingsnis 1
Nuluptą svogūną susmulkinkite blenderiu.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos samosos su vištiena Žingsnis 2
Nuplautą vištienos krūtinėlę perpjaukite išilgai pusiau. Lengvai apskrudinkite mėsą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir apvoliokite blenderiu susmulkintame svogūne. Sudėkite vieną marinuotą krūtinėlę ant kitos ir sandariai suvyniokite į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą 30-40 minučių.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos samosos su vištiena Žingsnis 3
Atšildytą sluoksniuotą tešlą padalykite į lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite. Ant tešlos kampo uždėkite krūtinėlės gabalėlį, sulenkite į trikampį ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos samosos su vištiena Žingsnis 4
Dėkite samosas ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite samsą ant kepimo skardos siūle žemyn ant pergamentinio popieriaus, tada patepkite samsą kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis.

Žingsnis 5

Sluoksniuotos samosos su vištiena Žingsnis 5
Iškepkite išpūstą samsą iki 180-200 laipsnių Celsijaus įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos