Publikavimo data: 2024-06-08
Sluoksniuotos tešlos bagetė
Sluoksniuotos tešlos bagetės ypatybė - traškios plutos ir oro minkštimo derinys, suteikiantis šiai duonai nepamirštamą skonį. Švelni prancūziška sluoksniuotos tešlos bagetė gaminama iš mielinės tešlos, todėl jai reikia laiko išrūgti, kad iškepusi duona būtų didesnė ir puresnė. Sluoksniuotos tešlos tešla bagetėms gaminama su pienu, kuris suteikia bagetėms būdingą pieno skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą. Miltus supilkite į dubenį, suberkite mieles, cukrų ir druską. Miltuose padarykite nedidelį įdubimą ir supilkite šiltą pieną bei vandenį. Išmaišykite ir įmuškite vištos kiaušinį. Tešlą išminkykite rankomis, suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite 1,5 valandos į šiltą vietą, kad tešla padidėtų.
Žingsnis 2
Iškočiokite tešlą. Padalykite tešlą į dvi dalis. Vieną dalį atidėkite į šalį ir uždenkite rankšluosčiu. Kitą tešlos dalį iškočiokite į stačiakampio formą ir patepkite ištirpintu sviestu. Vizualiai padalykite tešlą į tris dalis ir tolimąjį kraštą trečdaliu užlenkite į vidurį. Uždenkite antrąja puse. Gautą ilgą stačiakampį iš trijų tešlos sluoksnių tris kartus sulenkite per vidurį. Tokiu pat būdu iškočiokite antrą tešlos dalį ir visus gabalėlius 25 minutėms įdėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Iškepkite bagetes. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, kiekvieną gabalėlį dar kartą iškočiokite, patepkite sviestu ir susukite į ilgą bagetę. Dėkite bagetes ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir palikite 30 min. pastovėti. Įjunkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Kepkite bagetes karštoje orkaitėje 30 minučių, tada perkelkite ant grotelių ir leiskite atvėsti.
Kategorijos