Publikavimo data: 2024-03-28
Sluoksniuotos tešlos ir pašteto pyragas
Skanus ir neįprastas pyragas iš sluoksniuotos tešlos su vištienos paštetu. Šis patiekalas yra vienas iš sėkmingiausių šventinio stalo ar tiesiog vakarienės priedų. Trapi sluoksniuota tešla, įdaryta pikantišku paštetu ir putpelių kiaušiniais, sukuria puikų derinį. Jam paruošti nereikia daug laiko, o naudojami ingredientai yra patys paprasčiausi. Paštetą galima pasigaminti savarankiškai arba nusipirkti paruoštą parduotuvėje. Vietoj putpelių kiaušinių galima naudoti vištų kiaušinius.
Žingsnis 1
Lygaus paviršiaus paviršių pabarstykite trupučiu miltų ir sudėkite ant jo sluoksniuotą tešlą. Ant viršaus pabarstykite šiek tiek miltų ir iškočiokite į didesnį nei kepimo indas sluoksnį.
Žingsnis 2
Ištepkite formą augaliniu arba alyvuogių aliejumi. Atsargiai sudėkite tešlą ant formos viršaus taip, kad uždengtų visą jos paviršių ir dar liktų pakankamai įdarui uždengti.
Žingsnis 3
Paruoškite paštetą. Česnaką ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Vištienos kepenėles supjaustykite vidutinio dydžio 2 cm gabalėliais. Kepkite morkas ir svogūnus augaliniame aliejuje ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami. Kepkite 10 minučių, kol morkos suminkštės, o svogūnai taps skaidrūs. Į keptuvę suberkite vištienos kepenėlių gabalėlius. Kepkite kepenėles su morkomis ir svogūnais 5 minutes. Po 5 minučių sudėkite česnaką, gabalėlį sviesto, druskos ir pipirų, viską gerai išmaišykite. Troškinkite po dangčiu 3-5 minutes. Iškeptas kepenėles ir daržoves perkelkite į blenderį ir susmulkinkite iki vientisos masės. Kepenų paštetą sudėkite į formą ant tešlos, tolygiai paskirstykite.
Žingsnis 4
Virtus putpelių kiaušinius dėkite ant pašteto palei būsimą pyragą.
Žingsnis 5
Įdarą atsargiai uždenkite tešla. Pašaukite pyragą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minutėms.
Žingsnis 6
Patikrinkite, ar pyragas paruoštas, ir išimkite jį iš orkaitės. Leiskite pyragui atvėsti ir išimkite jį iš formos. Supjaustykite pyragą vienodais gabalėliais ir patiekite.
Kategorijos