Publikavimo data: 2024-04-03
Sluoksniuotos tešlos pyragaičių samsa
Samsa gali būti ruošiama su įvairiais įdarais, geriausia mėsa - jautiena, ėriena arba vištiena. Taip pat galima gaminti dietinį patiekalo variantą, naudojant bulves. Vienintelis dalykas, kurį reikia atsiminti, yra tai, kad mėsą reikia dėti žalią, o daržovių įdarą - virtą, tada samsa bus skani ir sultinga. Žingsnis po žingsnio pateiktame recepte aprašytas samsa gaminimas iš paruoštos sluoksniuotos tešlos su maltos jautienos įdaru, tačiau galite eksperimentuoti ir rasti savo tobulo patiekalo versiją.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Į indą su malta mėsa sudėkite svogūną, druską, pipirus ir augalinį aliejų. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Formuokite samosas. Pabarstykite miltais paviršių, ant kurio ketinate formuoti paplotėlius, ir dėkite ant jo tešlą. Supjaustykite ją maždaug 6x6 cm dydžio kvadratėliais ir kiekvieną šiek tiek iškočiokite. Į vidurį dėkite įdaro. Tada suvyniokite kvadratėlius įstrižai, nepamiršdami užspausti kraštų.
Žingsnis 3
Paruoškite samosas. Ant kepimo skardos išklokite kepimo popierių ir ant jo sudėkite paplotėlius. Kiekvieno pyragaičio paviršių patepkite plaktu kiaušiniu ir pabarstykite sezamo sėklomis. Įdėkite kepimo skardą į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Samosai keps 40-50 minučių.
Kategorijos