Publikavimo data: 2025-08-18
Sluoksniuotos tešlos pyragas su grybais ir žuvimi
Pyragas iš paruoštos sluoksniuotos tešlos paruošiamas labai greitai ir visada pavyksta. Svarbiausia pasirinkti skanų įdarą, kuris yra šiame recepte. Įdomus produktų derinys - raudona žuvis, piene troškinti grybai ir sūrios alyvuogės sukuria neįprastą, patrauklų skonį.
Žingsnis 1
Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi kepkite grybus, kol išgaruos skystis. Supilkite pieną ir trumpai pavirkite ant didelės ugnies verdančiame piene. Pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Iškočiokite sluoksniuotą tešlą iki formos dydžio. Kampuose padarykite įpjovas, kad suformuotumėte šonus, ir įdėkite į formą. Ant tešlos atsitiktine tvarka išdėliokite grybus, alyvuoges, sūrį ir žuvį. Šonus aptepkite kiaušinio tryniu. Įdarą ir kraštus pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Kategorijos