Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre

Skumbrė yra populiari žuvis maisto gamyboje, jos vidutinis ilgis - 30 cm. Ši žuvis gyvena apie 15-18 metų. Gaminant maistą skumbrė yra labai nepretenzinga. Ji kepama, verdama, troškinama, kepama, marinuojama, konservuojama, džiovinama, sūdoma. Kadangi skumbrė laikoma riebia žuvimi, specialistai rekomenduoja ją vartoti su daržovėmis arba šviežiais ryžiais. Ši žuvis dėl vertingos vitaminų sudėties teigiamai veikia visas žmogaus organizmo sistemas.
Gaminimo laikas
100 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
217 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 1
Žuvį išdarinėkite, išimkite vidų ir kaulus. Žuvį įdėkite nesupakuotą, oda į apačią, supjaustytą griežinėliais.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį. Nuvalykite daržoves, nuplaukite. Svogūnus susmulkinkite, bulves supjaustykite apskritimais, morkas sutarkuokite smulkia arba vidutinio smulkumo tarka.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol suminkštės.

Žingsnis 4

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 4
Vieną tešlos lakštą iškočiokite iki kepimo skardos formos, bet ne per plonai. Padėkite tešlą ant kepimo skardos.

Žingsnis 5

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 5
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Ant tešlos atsargiai dėkite bulvių sluoksnį.

Žingsnis 6

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 6
Ant bulvių atsargiai paskleiskite kepintas morkas ir svogūnus, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Ant daržovių sudėkite skumbrės gabalėlius.

Žingsnis 7

Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre Žingsnis 7
Gautą masę uždenkite antru tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus. Viduryje padarykite kelis įpjovimus. Įkaitinkite orkaitę iki 160˚C. Pyragą kepkite 50 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos