Publikavimo data: 2024-06-23
Sluoksniuotos tešlos pyragas su skumbre
Skumbrė yra populiari žuvis maisto gamyboje, jos vidutinis ilgis - 30 cm. Ši žuvis gyvena apie 15-18 metų. Gaminant maistą skumbrė yra labai nepretenzinga. Ji kepama, verdama, troškinama, kepama, marinuojama, konservuojama, džiovinama, sūdoma. Kadangi skumbrė laikoma riebia žuvimi, specialistai rekomenduoja ją vartoti su daržovėmis arba šviežiais ryžiais. Ši žuvis dėl vertingos vitaminų sudėties teigiamai veikia visas žmogaus organizmo sistemas.
Žingsnis 1
Žuvį išdarinėkite, išimkite vidų ir kaulus. Žuvį įdėkite nesupakuotą, oda į apačią, supjaustytą griežinėliais.
Žingsnis 2
Sutarkuokite sūrį. Nuvalykite daržoves, nuplaukite. Svogūnus susmulkinkite, bulves supjaustykite apskritimais, morkas sutarkuokite smulkia arba vidutinio smulkumo tarka.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite augalinį aliejų. Suberkite svogūnus ir morkas ir kepkite, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Vieną tešlos lakštą iškočiokite iki kepimo skardos formos, bet ne per plonai. Padėkite tešlą ant kepimo skardos.
Žingsnis 5
Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Ant tešlos atsargiai dėkite bulvių sluoksnį.
Žingsnis 6
Ant bulvių atsargiai paskleiskite kepintas morkas ir svogūnus, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio. Ant daržovių sudėkite skumbrės gabalėlius.
Žingsnis 7
Gautą masę uždenkite antru tešlos sluoksniu ir užspauskite kraštus. Viduryje padarykite kelis įpjovimus. Įkaitinkite orkaitę iki 160˚C. Pyragą kepkite 50 minučių.
Kategorijos