Publikavimo data: 2024-06-09
Sluoksniuotos tešlos pyragas su sūrio įdaru
Pyragas su sūrio įdaru iš sluoksniuotos tešlos gaunasi labai skanus, sultingas, su traškia plutele. Pyragas iš paruoštos sluoksniuotos tešlos paruošiamas labai greitai ir lengvai. Įdarui galite derinti kelių rūšių sūrius, kuriuos mėgstate. Į įdarą taip pat galite dėti žolelių, česnakų, įvairių prieskonių. Šis pyragas tinka ir karštas, ir šaltas. Idealiai tinka sotiems ir skaniems pietų užkandžiams, pusryčiams arba kaip pietūs į darbą, į kelionę.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą: minkštąjį sūrį (mocarelą, brynzą) ir kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka. Į sūrį įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų. Įdarą gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Sluoksniuotą tešlą padalykite į dvi dalis. Ant miltais pabarstyto paviršiaus vieną tešlos dalį iškočiokite į maždaug 0,5 cm storio sluoksnį, maždaug kepimo indo dydžio. Įdėkite tešlą į formą ir suformuokite 2-3 cm aukščio apvadą. Į formą sudėkite sūrio įdarą.
Žingsnis 3
Kitą sluoksniuotos tešlos dalį iškočiokite į ritinį, kad jis būtų kepimo formos dydžio. Tada uždėkite ją ant įdaro, padarydami nedidelius įpjovimus. Šaukštu užspauskite tešlos kraštus. Sumaišykite kiaušinio trynį ir 1 valgomąjį šaukštą vandens. Kiaušinio tryniu patepkite pyrago paviršių. Pyragą kepkite 190 ℃ įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos