Publikavimo data: 2024-03-31
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške
Nėra nieko paprasčiau, nei gaminti pyragą iš paruoštos sluoksniuotos tešlos. Jums reikės labai nedaug pastangų ir 20 minučių aktyvaus kepimo. Pusvalandis orkaitėje - ir pyragas paruoštas. Šiame recepte papasakosime, kaip iš paruoštos sluoksniuotos tešlos iškepti pyragą su varškės įdaru. Šis greitas ir skanus pyragas jums pravers, jei netikėtai sulauksite svečių arba tiesiog norėsite pradžiuginti artimuosius skaniu pyragu prie arbatos.
Žingsnis 1
Dubenyje išplakite vieną kiaušinį. Ištirpinkite sviestą.
Žingsnis 2
Įdarui pagaminti sumaišykite kiaušinį, varškę ir šaukštą cukraus. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Dabar paruoškite pyrago pabarstymus. Sumaišykite 2 valgomuosius šaukštus miltų, ištirpintą sviestą ir šaukštą cukraus. Viską trinkite, kol susidarys trupiniai.
Žingsnis 4
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite 3-4 mm storio sluoksniuotą tešlą.
Žingsnis 5
Varškės įdarą sudėkite į kepimo skardos vidurį. Išilgai šonų 5 cm atstumais padarykite kryžminius pjūvius. Sulenkite juos pakaitomis dešinėje ir kairėje pusėje. Taip turėtų susidaryti savotiška "uodega".
Žingsnis 6
Aptepkite pyragą kiaušinio tryniu ir apibarstykite miltais bei sviesto trupiniais.
Žingsnis 7
Pasiųskite pyragą kepti į orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 8
Paruoštą pyragą supjaustykite riekelėmis, pabarstykite cukraus pudra ir cinamonu.
Kategorijos