Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis

Pagrindiniai šių salotų ingredientai yra žuvis ir morkos. Tinka lydekos, menkės, karpiai, jūros lydekos. Prie jų tinka keptos morkos. Morkų naudą savo raštuose minėjo net Dioskoridas ir Avicena. Ji nepakeičiama gydant avitaminozę. Žmonės morkas augina nuo seniausių laikų, tačiau iš pradžių buvo vartojami tik jos lapai ir sėklos. Jos tėvyne laikomas Afganistanas, o Europoje ji atsirado viduramžiais.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
328 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvį išvirkite pasūdytame vandenyje su pipirų grūdeliais ir į virimo pabaigą įdėkite lauro lapą. Atskirkite žuvies filė nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais.

Žingsnis 2

Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis Žingsnis 2
Paruoškite morkas ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir atskirai pakepinkite aliejuje.

Žingsnis 3

Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Paruoštus produktus išdėliokite tokia tvarka: žuvis, svogūnai, morkos, tarkuotas sūris. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos