Publikavimo data: 2024-09-16
Sluoksniuotos žuvies salotos su morkomis
Pagrindiniai šių salotų ingredientai yra žuvis ir morkos. Tinka lydekos, menkės, karpiai, jūros lydekos. Prie jų tinka keptos morkos. Morkų naudą savo raštuose minėjo net Dioskoridas ir Avicena. Ji nepakeičiama gydant avitaminozę. Žmonės morkas augina nuo seniausių laikų, tačiau iš pradžių buvo vartojami tik jos lapai ir sėklos. Jos tėvyne laikomas Afganistanas, o Europoje ji atsirado viduramžiais.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Žuvį išvirkite pasūdytame vandenyje su pipirų grūdeliais ir į virimo pabaigą įdėkite lauro lapą. Atskirkite žuvies filė nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite morkas ir svogūnus. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir sudėkite morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir atskirai pakepinkite aliejuje.
Žingsnis 3
Suformuokite salotas. Paruoštus produktus išdėliokite tokia tvarka: žuvis, svogūnai, morkos, tarkuotas sūris. Kiekvieną sluoksnį patepkite majonezu.
Kategorijos