Publikavimo data: 2025-08-18
Sluoksniuotos žuvies salotos su vafliniais pyragėliais
Sluoksniuotos salotos puikiai tinka šventiniam stalui. Siūlome paruošti sluoksniuotas salotas a la "Mimosa" su vafliniais pyragėliais ir žuvimi. Patiekalui paruošti reikės bet kokių konservuotų žuvų pagal jūsų skonį: sairos, skumbrės, rausvosios lašišos arba tuno. Vaflius geriausia imti nedidelių stačiakampio formų. Salotas galima patiekti iš karto, tada jos gausis traškios tekstūros, arba porą valandų palaikyti šaldytuve, tada jos taps labai minkštos.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną. Žuvį sutrinkite šakute.
Žingsnis 2
Sutarkuokite morkas ir sūrį smulkia tarka. Kiaušinius padalykite į baltymus ir trynius. Sutrinkite trynius ir sutarkuokite baltymus.
Žingsnis 3
Vieną vaflinį pyragą padėkite ant lėkštės ir patepkite majonezu. Ant jo lygiu sluoksniu sudėkite žuvį ir svogūnus.
Žingsnis 4
Tada ant viršaus uždėkite kitą vaflinį pyragą, aptepkite jį majonezu ir uždėkite morkų sluoksnį.
Žingsnis 5
Tada sudėkite likusius sluoksnius: vaflinį pyragą, majonezą, tarkuotus baltymus; vaflinį pyragą, majonezą, sūrį. Ant viršaus uždėkite paskutinį vaflinį pyragą. Gausiai aptepkite jį majonezu ir apšlakstykite kiaušinio tryniu. Paruošta.
Žingsnis 6
Supjaustykite salotas kąsnio dydžio gabalėliais ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos