Slyvų confitur pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Slyvų confitur

Žiemai paruoštas slyvų "confitur" dėl slyvose esančio pektino užšąla kaip želė. Confitur, kaip deserto rūšis, kilęs iš Prancūzijos. Pagal receptą jis ruošiamas be sėklų ir sudaro vientisą plastišką masę. Konfiturui ruošti rinkitės saldžias ir labai prinokusias slyvas. Confitur galima dėti į pyragus, patiekti kaip priedą prie ledų ir blynų arba tiesiog gerti su juo arbatą. Slyvų konfitūras yra antioksidantų, kurie palaiko organizmo jaunystę, lobynas.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
170 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
42 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Slyvų confitur Žingsnis 1
Paruoškite slyvų tyrę. Slyvas sutrinkite trintuvu iki tyrės. Perpilkite mišinį į puodą, suberkite cukrų. Gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Slyvų confitur Žingsnis 2
Išvirkite konfitą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir leiskite tyrei užvirti. Nuplaukite putas skepetaite. Virkite apie 60 minučių. Baigiant virti įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Slyvų confitur Žingsnis 3
Žiemai pasilikite slyvų nuovirą. Supilkite konfitą į stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palaukite, kol stiklainiai atvės, ir padėkite juos saugoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos