Publikavimo data: 2024-05-19
Slyvų confitur
Žiemai paruoštas slyvų "confitur" dėl slyvose esančio pektino užšąla kaip želė. Confitur, kaip deserto rūšis, kilęs iš Prancūzijos. Pagal receptą jis ruošiamas be sėklų ir sudaro vientisą plastišką masę. Konfiturui ruošti rinkitės saldžias ir labai prinokusias slyvas. Confitur galima dėti į pyragus, patiekti kaip priedą prie ledų ir blynų arba tiesiog gerti su juo arbatą. Slyvų konfitūras yra antioksidantų, kurie palaiko organizmo jaunystę, lobynas.
Žingsnis 1
Paruoškite slyvų tyrę. Slyvas sutrinkite trintuvu iki tyrės. Perpilkite mišinį į puodą, suberkite cukrų. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite konfitą. Pastatykite puodą ant vidutinės ugnies ir leiskite tyrei užvirti. Nuplaukite putas skepetaite. Virkite apie 60 minučių. Baigiant virti įpilkite citrinos sulčių ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Žiemai pasilikite slyvų nuovirą. Supilkite konfitą į stiklainius ir užsukite dangtelius. Apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir uždenkite antklode. Palaukite, kol stiklainiai atvės, ir padėkite juos saugoti.
Kategorijos