Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis

Slyvų uogienė - puikus priedas prie mėsos. Dėl pikantiško aštraus skonio ji papildo karštus patiekalus, suteikdama jiems ryškumo ir sodrumo. Pagrindinis uogienės ingredientas - slyvos, kurios suteikia uogienei saldumo. Į šį patiekalą taip pat dedama baziliko, kuris suteikia aštrumo.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
77 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis Žingsnis 1
Perkelkite slyvas į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite slyvas ant vidutinės ugnies, kol vaisiai išvirs. Išmeskite slyvas į sietelį, nuvarvinkite ir leiskite joms atvėsti.

Žingsnis 2

Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis Žingsnis 2
Vaisius pertrinkite per sietelį, kol jie taps tyrele. Sudėkite smulkintus bazilikus, druską, cukrų, aštriuosius pipirus ir vaisių actą.

Žingsnis 3

Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis Žingsnis 3
Grįžkite slyvas į puodą ir užvirinkite slyvų tyrę. Iš karto supilkite į iš anksto paruoštus sterilius stiklainius, užsukite juos ir padėkite tamsioje šiltoje vietoje, kad prisitrauktų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, uogienės, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos