Publikavimo data: 2025-08-18
Slyvų uogienė su raudonaisiais pipirais ir aštriosiomis paprikomis
Slyvų uogienė - puikus priedas prie mėsos. Dėl pikantiško aštraus skonio ji papildo karštus patiekalus, suteikdama jiems ryškumo ir sodrumo. Pagrindinis uogienės ingredientas - slyvos, kurios suteikia uogienei saldumo. Į šį patiekalą taip pat dedama baziliko, kuris suteikia aštrumo.
Žingsnis 1
Perkelkite slyvas į puodą ir užpilkite vandeniu. Virkite slyvas ant vidutinės ugnies, kol vaisiai išvirs. Išmeskite slyvas į sietelį, nuvarvinkite ir leiskite joms atvėsti.
Žingsnis 2
Vaisius pertrinkite per sietelį, kol jie taps tyrele. Sudėkite smulkintus bazilikus, druską, cukrų, aštriuosius pipirus ir vaisių actą.
Žingsnis 3
Grįžkite slyvas į puodą ir užvirinkite slyvų tyrę. Iš karto supilkite į iš anksto paruoštus sterilius stiklainius, užsukite juos ir padėkite tamsioje šiltoje vietoje, kad prisitrauktų.
Kategorijos