Publikavimo data: 2024-05-25
Smėlio pyragas su bulvėmis
Pyragas su bulvėmis ir mėsa, pagamintas iš švelnios tešlos, yra neįprasto skonio. Jis ruošiamas iš sviesto, kuris niekada neturi būti ištirpintas, o tik suminkštintas. Priešingu atveju tešla bus tanki ir kieta. Kita taisyklė - prieš iškočiojant tešlą reikia ją atšaldyti. Ideali temperatūra tešlai kočioti yra 15-20 laipsnių. Įdarui naudokite maltą mėsą. Tam tinka kiauliena, jautiena, paukštiena.
Žingsnis 1
Užminkykite sausainių tešlą. Į suminkštėjusį sviestą suberkite miltus ir rankomis švelniai įtrinkite į trupinius. Tada įberkite druskos, įmuškite kiaušinį, grietinę ir užminkykite tešlą. Sudėkite ją į maišelį ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Į paruoštą maltą mėsą sudėkite svogūnus ir bulves. Apibarstykite druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragą su bulvėmis. Atskirkite 1/3 tešlos ir atidėkite į šalį. Didesnę tešlos dalį iškočiokite ir padėkite ant formos dugno. Dėkite įdarą ir tolygiai paskirstykite, lengvai prispausdami šaukštu. Ant viršaus sudėkite sviesto gabalėlius. Iškočiokite likusią tešlos dalį ir ja uždenkite pyragą. Apatinio ir viršutinio tešlos sluoksnių kraštus suspauskite ir gerai užspauskite. Pyrago centre padarykite nedidelę skylutę, kad išeitų garai. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 40-50 minučių.
Kategorijos