Publikavimo data: 2024-05-25
Smėlio pyragas su grybais
Šiame pyrage viskas tobula: lengva, švelni smėlinė tešla, skanus grybų, vyšninių pomidorų ir minkšto sūrio įdaras, puikus pieno ir kiaušinių įdaras. Jau iš ingredientų aprašymo aišku, kad pyragas bus minkštas, kvapnus, ryškus, sultingas, labai skanus! Be to, jis toks patrauklus, kad visai tinka šventiniam stalui. O palepinti save ir savo šeimą vieną iš vakarų taip pat nepakenks.
Žingsnis 1
Išimkite sviestą iš šaldiklio ir stambiai jį sutarkuokite. Įdarui skirtas daržoves ir sūrį taip pat supjaustykite: pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną smulkiai sukapokite, o sūrį supjaustykite kvadratėliais.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį persijokite miltus ir kepimo miltelius, sudėkite tarkuotą sviestą ir pirštais sumaišykite sviestą su miltais, kad susidarytų sviesto ir miltų trupiniai.
Žingsnis 3
Įberkite druskos, grietinės ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite gumulą, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu augalinio arba sviesto aliejaus, sudėkite svogūną. Kepkite maišydami kelias minutes.
Žingsnis 6
Į svogūnus sudėkite supjaustytus grybus, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami kepkite dar 10-15 minučių.
Žingsnis 7
Supilkite pieną į gilų dubenį, įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų, išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 8
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite maždaug 1-1,5 cm storio apskritimą.
Žingsnis 9
Tešlą sudėkite į riebalais išteptą išimamą formą. Suformuokite šonus ir keliose vietose dugną pradurkite šakute. Dugną 10 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 10
Į lengvai iškeptą smėlio pyrago pagrindą sudėkite apkeptus grybus, vyšninius pomidorus ir fetos kubelius. Užpilkite įdarą pieno ir kiaušinių mišiniu ir vėl pašaukite į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę 35 min. kepti, kol iškeps.
Kategorijos