Publikavimo data: 2024-05-25
Smėlio pyragas su rūgštynėmis
Pyragas iš smėlio tešlos su rūgštynių įdaru - neįprastas, bet labai skanus kepinys. Paprastai rūgštynės naudojamos nesaldiems pyragams, salotoms ir sriuboms gaminti. Tačiau jos puikiai tinka ir desertams gaminti. Toks pyragas ypač patiks tiems, kurie mėgsta nelabai saldžius skanėstus. Įdaras gaunasi šiek tiek rūgštokas. Geriausia naudoti šviežias, sultingas rūgštynes, tačiau galima naudoti ir šaldytas rūgštynes.
Žingsnis 1
Šaldytą sviestą sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į gilų dubenį. Sudėkite tarkuotą sviestą, cukrų, druską ir kepimo miltelius.
Žingsnis 3
Rankomis trinkite sausus ingredientus su sviestu, kol taps trupiniai. Įmaišykite vištos kiaušinį.
Žingsnis 4
Užminkykite sausainių tešlą. Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa ir elastinga. Iš tešlos suformuokite rutulį.
Žingsnis 5
Padalykite tešlą į dvi dalis, vieną didesnę, kitą mažesnę, skirtą apibarstyti. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę. Mažąjį rutuliuką įdėkite į šaldiklį, o didįjį - į šaldytuvą 30 minučių.
Žingsnis 6
Tuo tarpu susmulkinkite rūgštynes ir sudėkite į dubenį. Iš rūgštynių turi būti išspaustos sultys. Suberkite cukrų ir krakmolą. Išmaišykite.
Žingsnis 7
Iš didelio atšaldyto tešlos gabalo iškočiokite 4-5 mm storio lakštą.
Žingsnis 8
Tešlą sudėkite į pyrago formą, suformuodami apvadą. Jei reikia, apipjaukite kraštus. Dugne šakute padarykite keletą įdubimų.
Žingsnis 9
Pasiųskite pagrindą kepti į orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 10
Į pagrindą supilkite rūgštynių įdarą.
Žingsnis 11
Nedidelį šaldytos tešlos gabalėlį sutarkuokite stambia tarka. Įdaro paviršių apibarstykite pabarstukais.
Žingsnis 12
Pašaukite pyragą kepti į orkaitę 20-25 minutėms.
Žingsnis 13
Šiek tiek atvėsinkite ir išimkite iš formos.
Žingsnis 14
Smėlio pyragas su rūgštynėmis paruoštas. Gero apetito!
Kategorijos