Smulkintų žirnelių košė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Smulkintų žirnelių košė

Senovinis rusų virtuvės patiekalas, žinomas mažiausiai prieš 5 šimtmečius. Prieš bulvėms atsirandant mūsų šalyje, kaip garnyras dažnai buvo naudojami įvairių rūšių ankštiniai augalai, pavyzdžiui, žirniai.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
5 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.04/5 (27 bal.)

Žingsnis 1

Smulkintų žirnelių košė Žingsnis 1
Žirnius virkite, kol jie suminkštės. Nusunkite vandenį, šiek tiek palikdami tyrei suminkštinti. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Kruopščiai sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Smulkintų žirnelių košė Žingsnis 2
Perkelkite žirnių košę į lėkštę ir papuoškite keliais petražolių lapeliais. Viskas paruošta ⎯ Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, daržovių patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprastas, valgyti bendrus alergenus, mažai kalorijų, per 15 minučių, pietūs, vakarienė, karšti patiekalai naujiems metams, daržovių tyrė, receptų knyga

Kategorijos