Publikavimo data: 2024-01-19
Soba su daržovėmis receptas
Soba su vištiena ir daržovėmis - skanus ir sveikas japoniškas patiekalas iš grikių makaronų. Jis teigiamai veikia organizmą, padeda normalizuoti virškinimą ir gerina medžiagų apykaitą. Soba makaronų patiekimo variantai yra universalūs: vasarą paprastai patiekiami šalti, o žiemą - karšti.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus ir morkas. Iš paprikų pašalinkite kotelį ir sėklas. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Įdėkite soba į verdantį vandenį ir išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Daržoves ir grybus supjaustykite vienodo storio šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapokite arba supjaustykite plokštelėmis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite wok arba įprastą aukštą keptuvę su augaliniu aliejumi. Kepkite daržoves ir grybus 7 minutes, kol jie bus al dente, t. y. išvirę, bet dar šiek tiek kieti.
Žingsnis 4
Į daržoves suberkite česnaką, sojų padažą, pipirus ir druską pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 5
Nusausinkite vandenį iš išvirto įvykio ir makaronus sudėkite prie daržovių. Dar kartą išmaišykite. Paragaukite skonio. Makaronai paruošti, patiekite papuošę baltųjų sezamų sėklomis.
Žingsnis 6
Patiekite soba pagal japonų tradicijas: su sojų padažu ir bambukinėmis lazdelėmis vietoj šakutės ir peilio.
Kategorijos