Publikavimo data: 2024-01-19
Soba su vištiena ir daržovėmis receptas
Soba su vištiena ir daržovėmis yra nacionalinis japonų patiekalas, kuriame svarbiausi yra grikių makaronai. Soba makaronų patiekimo variantai yra universalūs: vasarą jie paprastai patiekiami šalti, o žiemą - karšti.
Žingsnis 1
Nuplaukite daržoves ir grybus ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nulupkite svogūnus ir morkas. Iš paprikų pašalinkite kotelį ir sėklas. Į puodą supilkite vandenį, įberkite druskos ir užvirinkite.
Žingsnis 2
Įdėkite soba į verdantį vandenį ir išvirkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus. Daržoves, grybus ir filė supjaustykite vienodo storio griežinėliais. Česnaką smulkiai sukapokite arba supjaustykite plokštelėmis.
Žingsnis 3
Įkaitinkite wok arba įprastą aukštą keptuvę su augaliniu aliejumi. Nuolat maišydami kepkite filo 10 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite vištieną iš keptuvės ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves ir grybus. Kepkite juos 7 minutes, kol jie bus al dente, kad būtų išvirę, bet vis dar šiek tiek kieti.
Žingsnis 5
Į daržoves sudėkite vištieną, česnaką, sojų padažą, druską ir pipirus pagal skonį. Išmaišykite.
Žingsnis 6
Nusausinkite vandenį nuo virtų makaronų ir suberkite juos prie daržovių. Dar kartą išmaišykite. Paragaukite skonio. Makaronai paruošti, patiekite papuošę baltųjų sezamų sėklomis ir žaliųjų svogūnų plunksnelėmis.
Žingsnis 7
Patiekite soba pagal japonų tradicijas: su sojų padažu ir bambukinėmis lazdelėmis vietoj šakutės ir peilio.
Kategorijos