Soda musaka pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Soda musaka

Kai kas į musaką deda paprikų, kai kas - bulvių, o kai kas - brokolių. Taip pat galite eksperimentuoti su padažu: vieni šį patiekalą gamina su tradiciniu bešamelio padažu, kiti - su majonezo ir grietinės padažu, o treti mieliau į šį troškinį deda grietinės ir pieno įdarą. Trečiasis variantas tinka tada, kai šaldytuve pienas būna pasenęs. Tokio pieno rūgštų skonį nesunkiai neutralizuoja įprasta valgomoji soda, kurios prireiks šiam receptui.
Gaminimo laikas
85 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.81/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Soda musaka Žingsnis 1
Paruoškite daržoves musakai. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite cukinijas ir morkas, šiek tiek sumažinkite ugnį ir kepkite, kol daržovės suminkštės (10-15 min.). Tada suberkite ryžius ir kepkite 3-5 minutes, kol taps skaidrūs. Supilkite vandenį, druską ir pipirus. Virkite, kol ryžiai sugers visą vandenį.

Žingsnis 2

Soda musaka Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir baigkite kepti. Įmuškite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir įberkite žiupsnelį sodos. Į kepimo formą sudėkite ryžius ir daržoves, supilkite įdarą. Siųskite į orkaitę 35-45 min. kepti 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos