Publikavimo data: 2024-06-15
Soda musaka
Kai kas į musaką deda paprikų, kai kas - bulvių, o kai kas - brokolių. Taip pat galite eksperimentuoti su padažu: vieni šį patiekalą gamina su tradiciniu bešamelio padažu, kiti - su majonezo ir grietinės padažu, o treti mieliau į šį troškinį deda grietinės ir pieno įdarą. Trečiasis variantas tinka tada, kai šaldytuve pienas būna pasenęs. Tokio pieno rūgštų skonį nesunkiai neutralizuoja įprasta valgomoji soda, kurios prireiks šiam receptui.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves musakai. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir česnaką. Kepkite 2-3 minutes ant vidutinės ugnies. Tada sudėkite cukinijas ir morkas, šiek tiek sumažinkite ugnį ir kepkite, kol daržovės suminkštės (10-15 min.). Tada suberkite ryžius ir kepkite 3-5 minutes, kol taps skaidrūs. Supilkite vandenį, druską ir pipirus. Virkite, kol ryžiai sugers visą vandenį.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarą ir baigkite kepti. Įmuškite kiaušinius, supilkite į juos pieną ir įberkite žiupsnelį sodos. Į kepimo formą sudėkite ryžius ir daržoves, supilkite įdarą. Siųskite į orkaitę 35-45 min. kepti 200 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos