Publikavimo data: 2024-06-16
Sodrios krevečių salotos su rukola ir daržovėmis
Į krevetes pridėjus rukola, daržovių, alyvuogių, patiekalas tampa dar maistingesnis. Pavyzdžiui, rukola turi daug vitamino K, pomidorai - likopeno, o paprikos - vitaminų A ir P, jau nekalbant apie daugybę mineralinių medžiagų. Virėjo, kuris moka viską skaniai paruošti, pastangų dėka ingredientai papildo vienas kitą ir sukuria naujas skonio natas, todėl patiekalą galima patiekti šventiškai.
Žingsnis 1
Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus, sudėkite krevetes ir kepkite 2-3 minutes. Atskiroje keptuvėje apkepkite sezamo sėklas, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Į salotinę sudėkite krevetes, tada sudėkite juostelėmis supjaustytas paprikas ir susmulkintus pomidorus. Susmulkinkite rukolą ir suberkite į salotų dubenį, po to suberkite pusę parmezano.
Žingsnis 3
Alyvuoges supjaustykite apskritimais ir sudėkite į salotų dubenį. Pagardinkite druska, pipirais, alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.
Kategorijos