Publikavimo data: 2025-08-17
Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis
Iš mėsos, kepenėlių, prieskonių ir pistacijų pagamintas terinas puikiai tinka kaip atskiras užkandis arba prie sumuštinių. Jis yra daug sveikesnis už stipriai perdirbtus mėsos gaminius, įskaitant dešreles. Jų gamintojai dažnai nusideda maisto priedais, druska ir cukrumi, o naminiame terine viską galima pritaikyti pagal savo skonį. Be abejo, toks patiekalas sveikesnis ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Žingsnis 1
Kiaulieną sumalkite mėsmale. Kepenėles supjaustykite kvadratiniais gabalėliais. Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be aliejaus.
Žingsnis 2
Šoninės riebaluose ir svieste pakepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Sudėkite kepenis ir troškinkite, kol iškeps.
Žingsnis 3
Grietinėlę, kiaušinius, druską, šoninę, svogūnus ir kepenėles, pistacijas, pipirus ir brendį įmaišykite į kiaulienos faršą. Sudėkite mišinį į kepimo rankovę, susukite į dešrelės formą ir kepkite 80 minučių.
Kategorijos