Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis

Iš mėsos, kepenėlių, prieskonių ir pistacijų pagamintas terinas puikiai tinka kaip atskiras užkandis arba prie sumuštinių. Jis yra daug sveikesnis už stipriai perdirbtus mėsos gaminius, įskaitant dešreles. Jų gamintojai dažnai nusideda maisto priedais, druska ir cukrumi, o naminiame terine viską galima pritaikyti pagal savo skonį. Be abejo, toks patiekalas sveikesnis ir vaikams, ir suaugusiesiems.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
246 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
20 g
Angliavandeniai
2 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis Žingsnis 1
Kiaulieną sumalkite mėsmale. Kepenėles supjaustykite kvadratiniais gabalėliais. Šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite keptuvėje be aliejaus.

Žingsnis 2

Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis Žingsnis 2
Šoninės riebaluose ir svieste pakepinkite griežinėliais supjaustytą svogūną. Sudėkite kepenis ir troškinkite, kol iškeps.

Žingsnis 3

Sodrus kepenų ir mėsos terinas su prieskoniais ir pistacijomis Žingsnis 3
Grietinėlę, kiaušinius, druską, šoninę, svogūnus ir kepenėles, pistacijas, pipirus ir brendį įmaišykite į kiaulienos faršą. Sudėkite mišinį į kepimo rankovę, susukite į dešrelės formą ir kepkite 80 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
česnakiniai užkandžiai, receptų knyga, namų receptai, terrine, jūsų receptai, mėsos paštetai, česnakų sezonas, žaliasis sezonas, yra bendrų alergenų., įspūdingas receptas, mėsos ir paukštienos užkandžiai, užkandžiai

Kategorijos