Publikavimo data: 2024-03-30
Sojų padaže marinuoti grybai
Sojų padaže marinuotus grybus galima patiekti kaip užkandį ar garnyrą arba įtraukti į salotų receptus. Dėl marinavimo sojų padaže grybai įgauna karamelinę spalvą. Grybams tinka tamarino tipo sojų padažas. Tai idealus mažai druskos turintis bet kokio patiekalo variantas. Rinkdamiesi padažą atkreipkite dėmesį į sudėtį. Etiketėje turėtų būti nurodyta tik soja, kviečiai ir druska. Natūralus sojų padažas yra skaidrus, o žiūrint į šviesą - šviesiai rudas.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Giliame dubenyje sumaišykite sojų padažą su visais prieskoniais (malta kalendra, lauro lapu, žiupsneliu druskos ir maltais juodaisiais pipirais) ir obuolių actu. Sudėkite krapus, smulkiai supjaustytą česnaką ir aliejų. Pabarstykite cukrumi ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Pereikite prie paskutinio veiksmo. Sudėkite grybus į dubenį su marinatu ir gerai išmaišykite. Uždenkite indą maistine plėvele arba perkelkite grybus su marinatu į stiklainį ir uždenkite dangteliu. Sudėkite grybus su marinatu į šaldytuvą.
Kategorijos